Sayfalar

Kaplıca Sektörü İlerlerdi

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Kaplıca Dönemi: Bölgenin iklim şartları hesaba katılarak saptanır. Genelde ülkemizde kurulmuş ılıca ve içmelerin dönemi onbeş Mayıs - 15 Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda İyileştirme Müddeti (Kür): Gereken kazancı elde etmek için üç haftalık bir terapi ve en az 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo zamanı ve Müddetler: Banyoya girmeden evvelce; küçük ve büyük Abdest etmek, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; silinilmez, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık odada 1 Saat dek uzanılır. Bu zaman içinde, beden ter atar. Daha sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha benzer gözde (odada) oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan evvel aç karnına veya sabah kahvaltısından 60 dakika daha sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat öncelikli olarak edinmesi durumunda maksimal mertebe fayda temin edilir.
 
·Banyoda bekleme zamanı: birinci Gün 10 dakka; bir dahakilerde ise, hastanın yapısına ve rahatsızlığa nazaran, oniki-yirmi Dk içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda tavsiye edilir. Vakti 3-6 hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kezde 6 Su bardağı (1.5 l); sonradanki zamanlar; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat öncelikle 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği saptanmıştır.
 
·Ten Rahatsızlıkları: Bütün cilt hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·bayan marazlıkları: Bu mevzuda hekim önerisi mevcut olmadan kaplıca iyileştirmesi sağlanması doğru olmaz. Ateşli kız rahatsızlıklarında ve hamile kızlarda kaplıca terapisi son derece titiz ve kesin olarak hekim gözetiminde yapılmasında yarar vardır. Bahsi geçenlerin haricinde Aybaşı bozuklukları, davamlı (kronik) rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: İleri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi uygulanmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, kaplıca terapisi uygulanmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), airwaves-aktiviteli ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yöntemi hastalıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://inforaise.net/activity/p/558955/
http://satisfactionevent.com/activity/p/296882/
http://www.joininternet.com/?L=blogs.blog&article=0
http://tulsaga-occupytulsa.dotcloud.com/activity/p/507915/
http://www.dvdshed.com/?L=blogs.blog&article=0
http://disciplesconnections.com/blogs/entry/-termal-kapl-calar-termal-kapl-ca-otelleri-termal-kapl-calar-n-faydalar-termal-kapl-ca-turlar-termal-kapl-calar-bolu-termal-kapl-ca-termal-kapl-ca-otelleri-sakarya
http://noimi.com/blogs/viewstory/489330
http://kaplicatatili.postbit.com/kapl-ca-otelleri-ve-tatili.html
http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=233638
http://eyeuser.com/blogs/viewstory/981388
http://canon-mcmillan.patch.com/events/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://kaplicatatilibiz.podomatic.com/entry/2013-02-13T06_40_32-08_00
http://www.lagbook.com/blogs/item/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.purevolume.com/kaplicatatili/posts/3665599/Kapl%C4%B1ca+Otelleri+Ve+Tatili
http://en.netlog.com/tatilikaplica/blog/blogid=17619981
http://www.iamsport.org/pg/blog/kaplicatatili/read/15449535/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://kaplicatatili.xanga.com/771671868/kapl%c4%b1ca-otelleri-ve-tatili/
http://www.23hq.com/kaplicatatili/story/9615329
http://bgm.me/r/3735376
http://www.hookto.com/kaplicatatili/2013/02/13/kaplica-otelleri/
http://kaplicatatili.livejournal.com/1092.html
http://kaplicatatilibiz.blogbaker.com/2013/02/13/kaplca-otelleri
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170749
http://www.awebcafe.com/blogs/viewstory/472351

0 yorum: