Sayfalar

Kaplıca Sektörü İlerlerdi

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin hava halleri dikkate alınarak tespit edilir. Genelde devletimizde kurulmuş kaplıca ve içmecelerin mevsimi onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Zamanı (Kür): Esaslı kazancı karşılamak için üç haftalık bir tedavi ve minumum 21 banyo önerilir.
 
·Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya giriş yapmadan evvelce; ufak ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan ayrıldıktan sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık salonda 1 Saat kadar uzanılır. Bu süre içerisinde, vücut ter atar. Daha sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha benzer salonda kalınır.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından ilk olarak aç karnına ya da sabah kahvaltısından 1 saat sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat başta edinmesi halinde maksimum mertebe fayda kazanılır.
 
·Banyoda durma müddeti: ilk Gün on dakka; daha sonradakilerde ise, hasta olanın yapısına ve rahatsızlığa göre, 12-yirmi Dakka arasındadır.
 
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) marazlıklarda tavsiye edilir. Müddeti üç-6 hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir kerede 6 Su bardağı (1.beş l); daha sonraki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat evvel ikişer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata yaradığı tanımlanmıştır.
 
·Deri Marazlıkları: Tüm deri rahatsızlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan faydalanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, car radio-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·bayan hastalıkları: Bu konuda hekim tavsiyesi olmadan ılıca terapisi müraacat edilmesi gerçek olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve gebe hanımefendilerde kaplıca terapisi fazlasıyla titiz ve kesinlikle hekim gözetiminde uygulamasında fayda bulunmaktadır. Bunların ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları: ileri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi gerçekleştirilmez. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan yararlanılmaz. Kronik gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca terapisi uygulanmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan istifade edilir. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://myspace.pk/blog/view/539/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.ideagrid.net/pg/blog/owner/mose06ant
http://www.ideagrid.net/blog/view/22274/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://do-you-want-six-pack-abs.com/pg/blog/owner/tent49sid
http://do-you-want-six-pack-abs.com/blog/view/24036/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://elgg-1-8.lachakanaverde.org/pg/blog/owner/alibi07oak
http://elgg-1-8.lachakanaverde.org/blog/view/51549/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://planetpost.com/pg/blog/owner/jarvis14ant
http://planetpost.com/action/blog/save
http://dev1.lorea.org/pg/blog/owner/darrel97test
https://dev1.lorea.org/blog/view/64702/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://opensocial.network2social.com/pg/blog/owner/tent14don
http://opensocial.network2social.com/blog/view/3363/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.jorgebook.com/pg/blog/owner/bush02ant
http://www.jorgebook.com/blog/view/28129/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.connectworld.co.uk/pg/blog/owner/fir81don
http://www.connectworld.co.uk/blog/view/603/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://bushmeyer.com/pg/blog/owner/fir03max

0 yorum: